Λυμπερόπουλος Γιώργος

Καθηγητής, PhD'93 Boston University, ΗΠΑ
Στοχαστικές Μέθοδοι στην Διοίκηση Παραγωγής

Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Λεωφόρος Αθηνών, Πεδίον Άρεως,
38334 Βόλος

Τηλ:+30 24210 74056
Fax: +30 24210 74059

Email: glib (AT) mie.uth.gr

Περισσότερες Πληροφορίες
Δημοσιεύσεις
Βιογραφικό Σημείωμα

Σπουδές
  • B.S., Mechanical Engineering, Cornell University, 1985
  • M.Eng., Mechanical Engineering, Cornell University, 1986
  • Ph.D., Manufacturing Engineering, Boston University, 1993
Σύντομο Βιογραφικό - Ερευνητικά ενδιαφέροντα

Ο Γιώργος Λυμπερόπουλος (BS’85 & M.Eng.’86, Mech. Eng., Cornell University - PhD’93, Manuf. Eng., Boston University) είναι Καθηγητής Στοχαστικών Μεθόδων στη Διοίκηση Παραγωγής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οργάνωσης Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών (ΤΜΜ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΠΘ).

Πριν ενταχθεί στο ΤΜΜ ως Επίκουρος Καθηγητής το 1996, εργάστηκε ως Λέκτορας στο Department of Manufacturing Engineering (νυν Mechanical Engineering) του Boston University (1993) και ως Επισκέπτης Ερευνητής στο Laboratoire de Methodologie et Architecture des Systèmes Informatiques (νυν Laboratoire d’Informatique de Paris 6) των CNRS και Université Pierre et Marie Curie (Paris 6) της Γαλλίας (1994-1996). Στο ΠΘ έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΤΜΜ (2005-2007), Προέδρος του ΤΜΜ (2007-2009), και  Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (2005-2008). Την περίοδο 2011-2017 ήταν μέλος της Ολομέλειας της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων.

Είναι/ήταν μέλος των συντακτικών επιτροπών 1) των επιστημονικών περιοδικών Flexible Services and Manufacturing Journal, IIE Transactions και OR Spectrum, 2) ενός βιβλίου του εκδοτικού οίκου Springer, και 3) οκτώ ειδικών τευχών/τόμων των περιοδικών Annals of Operations Research, IIE Transactions, International Journal of Production Research, και OR Spectrum, με θέματα στην περιοχή της στοχαστικής μοντελοποίησης συστημάτων παραγωγής και υπηρεσιών. Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του International Conference on Stochastic Models of Manufacturing and Service Operations (SMMSO), και υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του SMMSO 2015 που διεξήχθη στον Βόλο. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία και πρακτικά συνεδρίων και έχει συμμετάσχει σε πάνω από 20 χρηματοδοτούμενα ερευνητικά έργα. Έχει διατελέσει κριτής σε πάνω από 30 επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια. Είναι μέλος του INFORMS, της ΕΕΕΕ και του ΤΕΕ.

Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στις περιοχές της Εφαρμοσμένης Πιθανοθεωρίας, Επιχειρησιακής Έρευνας, και Διοίκησης Παραγωγής. Έχει επιβλέψει 5 διδακτορικές διατριβές, πάνω από 35 μεταπτυχιακές εργασίες ειδίκευσης, και πάνω από 40 διπλωματικές εργασίες.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ανάλυση συστημάτων με τη χρήση μεθόδων επιχειρησιακής έρευνας, πιθανοθεωρίας και αυτομάτου ελέγχου, και εφαρμογές στον προγραμματισμό/έλεγχο παραγωγής/λειτουργιών, διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας, σχεδιασμό αγορών ενέργειας, ρύθμιση αγορών σιδηροδρομικών υπηρεσιών, κ.α. Συγκεκριμένα θέματα της έρευνάς του περιλαμβάνουν:

Για λεπτομέρειες σχετικά με ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, καθώς και για κατάλογο δημοσιεύσεων, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Οργάνωσης Παραγωγής (ΕΟΠ).

Προσωπικά Στοιχεία: Ο Γιώργος Λυμπερόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι γιος του δικηγόρου και συγγραφέα Γιάννη Λυμπερόπουλου. Είναι παντρεμένος με τη γραφίστρια Αλεξάνδρα Κοκκέβη και έχει δύο κόρες.

Βιογραφικό του Γιώργου Λυμπερόπουλου: Πλήρες | Μεσαίο

Προφίλ του Γιώργου Λυμπερόπουλου: ResearcherID (Web of Science)Scopus | Google Scholar | ORCIDResearchGate

Επιλεγμένες δημοσιεύσεις