NEA


Ημερομηνία: 8/2/2013
Τίτλος: Δύο φοιτητές της ομάδας "ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ" του Τμήματος επελέγησαν να εργασθούν στην Mercedes AMG High Performance Power Trains και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών CERN, αντίστοιχα.
Περιγραφή:

Η ομάδα Κένταυρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2009 ύστερα από πρωτοβουλία προπτυχιακών φοιτητών που είχαν όρεξη να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μονοθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο και να συμμετάσχουν με αυτό στο διεθνή διαγωνισμό FSAE. Η κατασκευή ενός πλήρως λειτουργικού αυτοκινήτου απαιτεί τεχνογνωσία που δεν μπορεί να αποκτηθεί χωρίς το βασικό συνδυασμό: θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εμπειρία.. Πέρα από την προσωπική προσπάθεια του κάθε μέλους, ο Κένταυρος λειτουργεί σαν ομάδα και για αυτό προσομοιώνει σε ικανοποιητικό βαθμό την πραγματική παραγωγική διαδικασία. Έτσι, τα μέλη της ομάδας Κένταυρος εμφανίζονται πιο έτοιμα από το μέσο όρο του προπτυχιακού φοιτητή και έχουν πλεονέκτημα για τις θέσεις που είναι διαθέσιμες για προπτυχιακούς φοιτητές από εταιρείες και ιδρύματα.

Η Κωνσταντίνα Γιακουμή συμμετέχει αυτή την περίοδο σε ένα πρόγραμμα της Mercedes-Benz για προπτυχιακούς φοιτητές. Η Mercedes MG High Performance Power Trains (HPP) διαθέτει θέσεις σε προπτυχιακούς φοιτητές για μια ‘χρονιά στη βιομηχανική παραγωγή’ σε τομείς της επιχείρησης, όπως η μηχανολογία, η βιομηχανοποίηση, η πληροφορική και τα οικονομικά. Η Κωνσταντίνα ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Κένταυρος και έχει ασχοληθεί με το σχεδιασμό και την κατασκευή του πλαισίου του μονοθέσιου Χείρων, γεγονός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην έγκριση της αίτησης της.

Ο Στέφανος Αθανασιάδης ήταν ο πρώτος αρχηγός της ομάδας Κένταυρος. Πέρα από την οργάνωση της ομάδας, ασχολήθηκε επίσης με την ανάρτηση του μονοθεσίου για 3 χρόνια. Οι ηγετικές ικανότητες του Στέφανου, τις οποίες εξέλιξε με τη συμμετοχή του στην ομάδα, αλλά και οι γνώσεις του σχετικά με τα υλικά ήταν επαρκή στοιχεία για να είναι ένας από τους τυχερούς φοιτητές που θα δουλέψουν στο τμήμα TCD (Targets, Collimators, Dumps) του CERN. Το τμήμα TCD προσφέρει τεχνογνωσία για την εννοιολογική σχεδίαση, τη λειτουργία και τη διατήρηση του μηχανικού μέρους των επιταχυντών.

Link1: Ομάδα "Κένταυρος"
Link2:
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή