NEA


Ημερομηνία: 28/7/2012
Τίτλος: Η φοιτητική ομάδα "Κένταυρος" του Τμήμα συμμετείχε με διακρίσεις στον διεθνή φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student 2012
Περιγραφή: Η φοιτητική ομάδα "Κένταυρος" του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συμμετείχε στον φοιτητικό διαγωνισμό Formula Student 2012 που πραγματοποιήθηκε στο Silverstone της Αγγλίας (11-15 Ιουλίου). Η ομάδα κατετάγη στην 9η θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ 22 Πανεπιστημιακών ομάδων από όλο τον κόσμο που διαγωνίσθηκαν στην Κλάση 2 (σχέδιο οχήματος που δεν είναι ακόμα τελειώμένο αυτοκίνητο που λειτουργει). Οι φοιτητές του Τμήματος διακρίθηκαν στην κατηγορία Design όπου κατέλαβαν την 3η θέση. Στις κατηγορίες Business Presentation και Cost & Sustainability κατέλαβαν την 5η και 12η θέση αντίστοιχα. (βλέπε αποτελέσματα Class 2).
Η ομάδα Κένταυρος συμμετείχε για πρώτη φορά στο επίπεδο Class 2 Formula Student με ομάδες από την Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Επόμενος στόχος της ομάδος είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του αυτοκινήτου και η συμμετοχή της στο επίπεδο Class 1 το καλοκαίρι του 2013.
Link1: ιστοσελίδα Formula Student
Link2: H ομάδα Κένταυρος στο περιοδικό Racecar Engineering
Photo1:
Photo2:
Photo3:

Επιστροφή