Σκοπός του Συνεδρίου

Μετά από επτά, ανά διετία, επιτυχημένες συναντήσεις των μελών της Ελληνικής Επιστημονικής Κοινότητας που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην περιοχή της Μηχανικής Ρευστών, η πρωτοβουλία του καθηγητή Γ. Μπεργελέ διατηρεί το όνομά της, «ΡΟΗ» και φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί σε διήμερο Πανελλήνιο Συνέδριο στα Φαινόμενα Ροής Ρευστών. Τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας της Μηχανικής Ρευστών θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν πρωτότυπες εργασίες, τις πρόσφατες ερευνητικές δραστηριότητες των Εργαστηρίων τους και να παρακαλουθήσουν διαλέξεις από προσκεκλημένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κεντρικό στόχο του εφετινού Συνεδρίου αποτελεί η διατήρηση και ενίσχυση των επαφών μίας κρίσιμης μάζας επιστημόνων που δραστηριοποιούνται σε θέματα έρευνας και ανάπτυξης στην περιοχή της Μηχανικής των Ρευστών ανά τον Ελλαδικό χώρο.

Οι παρουσιάσεις των εργασιών θα είναι με την μορφή διαλέξεων ή posters, κατόπιν της κρίσης της επιστημονικής επιτροπής, και θα αφορούν σε παρουσιάσεις νέων ερευνητικών εργασιών.

Η κρίση θα βασισθεί στις  εκτενείς περιλήψεις των εργασιών που θα υποβληθούν.

Το Συνέδριο θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους, κατόπιν αποδοχής σχετικής πρόσκλησης, οι καθηγητές DavidGosman, AlexTaylorκαι YianisHardaloupasτου Imperial College. Στη συνεδρίαση του Σαββάτου 17/11/2012 θα τιμηθεί ο καθηγητής Γ. Μπεργελές, ο οποίος πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε, προς αναγνώριση της συνεισφοράς του στην Μηχανική των Ρευστών και των υπηρεσιών του  την Ελληνική Ακαδημαϊκή Κοινότητα.